Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για το Σχολικό Έτος 2014 – 2015

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σχεδίασε, οργανώνει και υλοποιεί το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Κυκλοφοριακής Αγωγής για τα σχολικά έτη 2012-2015.

 

Οι εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2014-15 πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής και επιθυμούν να ενταχτούν στο Τοπικό Δίκτυο και να παραλάβουν υποστηρικτικό υλικό, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, που επισυνάπτουμε και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο kykloforiaki@dipe.ser.sch.gr. ή με φαξ στο 2321047504 έως την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 (μία για κάθε τμήμα).

 

Η αναγκαιότητα συμπλήρωσης της φόρμας υπάρχει για την οργάνωση και την αναπαραγωγή του ψηφιακού υποστηρικτικού υλικού (εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), καθώς και για τη διοργάνωση της 1ης συνάντησης του Δικτύου, στην οποία θα διανεμηθεί το υλικό και θα διευκρινιστεί ο τρόπος διεκπεραίωσης του προγράμματος .

 

Ο προγραμματισμός του Δικτύου περιλαμβάνει, εκτός από τις δραστηριότητες στην τάξη:

 

 • Δίωρη θεωρητική εκπαίδευση στην τάξη για ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ορθή χρήσης του δρόμου, από τη συντονίστρια του προγράμματος

   

 • Επίσκεψη για βιωματικές δράσεις στα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής Σερρών και Αλιστράτης

   

 • Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς από τους Υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος και το Τμήμα Τροχαίας Σερρών

   

 • Ομαδικές κοινές δράσεις που θα προκύψουν μετά από προτάσεις των εκπαιδευτικών στις συναντήσεις των μελών του Δικτύου

   

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενταχτούν στο Θεματικό Δίκτυο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα παρακολουθήσουν επιμόρφωση, η οποία θα γίνει από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Σερρών, στην οποία και θα παραλάβουν υποστηρικτικό υλικό.

 

Για την επιμορφωτική συνάντηση θα ενημερωθείτε σε επόμενο έγγραφο.

 

Διευκρινίζουμε ότι όλα τα προγράμματα (συμπεριλαμβανομένων και των Δικτύων) δηλώνονται στους Σχολικούς Συμβούλους και στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, όπως ορίστηκε από τα έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής

 

Ξενοφών Παπασταμόπουλος

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κατεβάστε το (DOC, Unknown)