Εκδήλωση των “Μικρών Διασωστών” για τους μαθητές

Στο πλαίσιο των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους «Μικρούς Διασώστες». Το πρόγραμμα σχεδίασε ο εκπαιδευτικός Στράτος Γεωργιάδης (του 12ου Δημ. Σχολείου Σερρών) στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου για την Ασφάλεια στα Σχολεία που ίδρυσε το 21ο Δημ. Σχολείο Σερρών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014, από τις 10.00 π.μ. ως τις 12.00. Ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι το 12ο ή το 13ο Δημ. Σχολείο Σερρών (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, θα ενημερωθείτε έγκαιρα).

Σκοπός της όλης δράσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα ασφάλειας στο σχολείο, να αποκτήσουν σχετικές γνώσεις και να υιοθετήσουν μια πιο ασφαλή συμπεριφορά στο σχολικό τους περιβάλλον.

Στη διάρκεια της δράσης οι μαθητές-επισκέπτες θα παρακολουθήσουν στοχευμένες επιδείξεις πρώτων βοηθειών σε ειδικά σταντ από μαθητές που φέτος ή τα προηγούμενα χρόνια υλοποίησαν το πρόγραμμα. Ακόμη θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το αντίστοιχο προσωπικό και ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να δουν το παραγόμενο υλικό προηγούμενων ετών ή να παρακολουθήσουν βιντεάκια που φτιάχτηκαν από τα σχολεία του δικτύου. Η όλη δράση θα είναι μια γιορτή πρώτων βοηθειών.

Όσα σχολεία ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου τον αριθμό των μαθητών που θα παρακολουθήσει τις δράσεις (με ένα mail στο   serreschools@gmail.com). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Δ/ντης

 

Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών

 

Παπασταμόπουλος Ξενοφών