Ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση και τη διαχείριση συγκρούσεων

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών οργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΑΣΙΣ) βιωματική ημερίδα με θέμα:

Διαμεσολάβηση μεταξύ συνομηλίκων για την επίλυση συγκρούσεων.

 
Σκοπός της ημερίδας θα είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών ώστε στη συνέχεια με τη χρήση συγκεκριμένου υλικού και την τήρηση συγκεκριμένου πρωτόκολλου, να εκπαιδεύσουν ομάδες μαθητών που θα αναλαμβάνουν στους χώρους του σχολείου τον ρόλο του «Διαμεσολαβητή» με σκοπό την ομαλή διαχείριση συγκρούσεων μεταξύ των μαθητών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δ΄ (τετάρτης) και Ε΄ (πέμπτης) δημοτικού γιατί σκοπός του είναι οι συγκεκριμένοι μαθητές να εκπαιδευτούν φέτος ώστε το επόμενο σχολικό έτος να αναλάβουν το ρόλο των «διαμεσολαβητών». Οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή στην ημερίδα θα υλοποιήσουν συγκεκριμένες δράσεις μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, θα αναλάβουν την ευθύνη συνέχισης του προγράμματος το επόμενο σχολικό έτος και θα τους δοθεί συγκεκριμένο υποστηρικτικό υλικό μετά τη λήξη της επιμόρφωσης. Επίσης στη διάρκεια του σχολικού έτους θα πραγματοποιηθούν 2,3 συναντήσεις ανατροφοδότησης και αξιολόγησης του προγράμματος με το επιστημονικό προσωπικό του ΟΑΣΙΣ ενώ με τη λήξη του προγράμματος θα υποβληθεί αναλυτικός απολογισμός.

Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά –ίσως και πανελλαδικά- που υλοποιείται μια τόσο στοχευμένη δράση με σκοπό την εκπαίδευση μαθητών – διαμεσολαβητών. Όσοι εκπαιδευτικοί (Δ, Ε δημοτικού) ενδιαφέρονται, εφόσον συμφωνούν με τις παραπάνω προϋποθέσεις, παρακαλούνται να το δηλώσουν με ένα απλό mail στο   serreschools@gmail.com ως τις 28 Νοεμβρίου (σχολική μονάδα, ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού, email εκπαιδευτικού και σχολικής μονάδας, τηλέφωνο επικοινωνίας εκπαιδευτικού και σχολικής μονάδας, τάξη, αριθμός μαθητών). Η ημερίδα θα γίνει την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, ώρες 16.30-20.30 σε χώρο που θα σας ανακοινωθεί εγκαίρως (πιθανότατα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΣΙΣ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (ο αριθμός θα είναι περιορισμένος λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου) γι’ αυτό μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ένας εκπαιδευτικός ανά σχολική μονάδα.

Ο Δ/ντης

 

Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών

 

Παπασταμόπουλος Ξενοφών