Ημερίδα για την πρόληψη του καπνίσματος

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών οργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΑΣΙΣ) βιωματική ημερίδα με θέμα:

Πρόληψη του καπνίσματος σε μαθητές δημοτικών σχολείων

 
Σκοπός της ημερίδας θα είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών ώστε στη συνέχεια με τη χρήση υποστηρικτικού υλικού («Το κάπνισμα… όχι εμείς», Κέντρα Πρόληψης Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής) να υλοποιήσουν συγκεκριμένες δράσεις μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Ε΄ και Στ΄. Στη διάρκεια του σχολικού έτους θα πραγματοποιηθούν 2 συναντήσεις ανατροφοδότησης και αξιολόγησης του προγράμματος με το επιστημονικό προσωπικό του ΟΑΣΙΣ ενώ με τη λήξη του προγράμματος θα υποβληθεί αναλυτικός απολογισμός.

Όσοι εκπαιδευτικοί (Δ, Ε δημοτικού) ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να το δηλώσουν με ένα απλό mail στο   serreschools@gmail.com ως τις 2 Δεκεμβρίου (σχολική μονάδα, ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού, email εκπαιδευτικού και σχολικής μονάδας, τηλέφωνο επικοινωνίας εκπαιδευτικού και σχολικής μονάδας, τάξη, αριθμός μαθητών). Η ημερίδα θα γίνει την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014, ώρες 16.30-20.30 σε χώρο που θα σας ανακοινωθεί εγκαίρως (πιθανότατα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΣΙΣ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (ο αριθμός θα είναι περιορισμένος λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου) γι’ αυτό μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ένας εκπαιδευτικός ανά σχολική μονάδα.

Ο Δ/ντης

 

Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών

 

Παπασταμόπουλος Ξενοφών