Δελτίο τύπου για την πραγματοποίηση τελετής βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό: «Κύπρος 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ…

 

  ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΜΟΡΦΗ WORD

 

  ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

 

Πληροφορίες:

 

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τηλ. 2321047500,   serreschools@gmail.com
Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα (Μορφωτικό Γραφείο –  Σπίτι της Κύπρου), τηλ. 2103734934,   spiticy@otenet.gr
Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης ΥΠ.Π.Ε.Θ., τηλ. 2103443820,   edutv@minedu.gov.gr

 

ΘΕΜΑ: «Δελτίο τύπου για την πραγματοποίηση τελετής  βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό: «Κύπρος 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ…»

 

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ…».

 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας της Κύπρου.

 

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και το Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Συνδιοργανωτής του προγράμματος και της εκδήλωσης βράβευσης ήταν το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης).

 

 Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί 63 σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

 

-ο κ. Κώστας Καδής, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου

 

-η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), που εκπροσώπησε επίσημα στην εκδήλωση την ελληνική κυβέρνηση

 

-ο κ. Ηλίας Φωτόπουλος, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη:

 

-του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού

 

-του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

 

-του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης)

 

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης και εκφώνησε χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη.

 

  image2

 

  image3

 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, απηύθυνε χαιρετισμό στους παριστάμενους εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

 

  image4

 

  image5

 

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ηλίας Φωτόπουλος, χαιρέτισε την εκδήλωση.

 

  image6

 

  image7

 

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (που είχε την παιδαγωγική ευθύνη του προγράμματος), κ. Ξενοφώντας Παπασταμόπουλος, περιέγραψε το πρόγραμμα και τους στόχους του.

 

  image8

 
  image9

Ο σχεδιαστής του προγράμματος, κ. Ιωάννης Πούλιος (στα δεξιά), Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και ο κ. Ιωάννης Σαμολαδάς, Διοικητικός υπάλληλος κλάδου ΠΕ Πληροφορικής (στα αριστερά) είχε την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης της εκδήλωσης.

  image10

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους στελέχη της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα:

Ο κ. Ανδρέας Θεοδωρίδης, επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του προγράμματος:

  image11

Η κα Άννα Βιολάρη, Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης

  image12

Η κα Μαρίνα Στεργίδου, επιθεωρήτρια δημοτικής εκπαίδευσης

  image13

Η κα Δήμητρα Μέσσιου, επιθεωρήτρια δημοτικής εκπαίδευσης

  image14

Ακόμη τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού εκπροσώπησε η κα Σοφία Χαραλάμπους

  image15

Στον προθάλαμο της αίθουσας της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας αλλά και άλλων εικαστικών έργων που μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος

Σχετικές ιστοσελίδες:

  http://www.megatv.com.cy/cgibin/hweb?-A=120478&-V=megatvvodvideos (προβολή της εκδήλωσης στο κεντρικό δελτίο του Mega Κύπρου (στο 22΄ 20΄΄)

  http://www.pio.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/FF96455078F98023C2257FB10063F1AD?OpenDocument (ο χαιρετισμός του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας)

  http://www.mfa.gr/cyprus/presveia/news/telete-brabeuses-ton-skholeion-pou-diakrithekan-ston-2o-panellenio-mathetiko-diagonismo-kupros-1974-2015-den-xekhno-diekdiko-demiourgo-episkepse-tes-uphupourgou-esoterikon.html (δελτίο τύπου της πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο)

 

Φωτογραφίες της εκδήλωσης

  image19   image20   image24   image16   image17   image18   image21   image22   image23