Ενημέρωση για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΦΙΔΑΚΙ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το Ευρωπαϊκό έργο “TSG- Network – Traffic Snake Game Network”, το οποίο ξεκίνησε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2014 και θα έχει 3ετή διάρκεια. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος “Intelligent Energy Europe”, της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την συμμετοχή 18 συνολικά Ευρωπαϊκών χωρών. Ο στόχος είναι η συμμετοχή από κάθε χώρα τουλάχιστον 60 σχολείων στο χρονικό διάστημα των 3 ετών. (περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα   www.trafficsnakegame.eu). Οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές του έργου είναι: υλοποίηση, διάδοση και «μάθηση μέσω της πράξης». Για τον λόγο αυτό σχεδιάστηκε μία εκστρατεία, η οποία απευθύνεται στους μαθητές των τάξεων του Δημοτικού σχολείου (6-12 ετών) και ονομάζεται το Παιχνίδι «Κυκλοφοριακό Φιδάκι». Το Κυκλοφοριακό Φιδάκι είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που υποκινεί τα παιδιά (και τους γονείς τους) να πηγαίνουν στο σχολείο με φιλικούς προς το περιβάλλον, ασφαλείς και υγιείς τρόπους. Μέσω αυτής της εκστρατείας/του «παιχνιδιού», προσφέρεται στα παιδιά η δυνατότητα να μετακινηθούν προς το σχολείο με ασφαλή και φιλικά περιβαλλοντικούς τρόπους, και παράλληλα να επιμορφωθούν σε θέματα που σχετίζονται με τις μεταφορές και την κινητικότητα, το περιβάλλον και την υγεία. Η συγκεκριμένη εκστρατεία θα ξεκινήσει με την νέα σχολική χρονιά , δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2014 και κάθε σχολείο θα επιλέξει ποιες θα είναι οι 2 εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων το παιχνίδι θα παιχτεί στο κάθε σχολείο.

 

Το υλικό που θα χρειαστεί για την υλοποίηση του προγράμματος θα δοθεί ΔΩΡΕΑΝ από το ΚΑΠΕ (και θα επιστραφεί με τη λήξη του προγράμματος) ενώ θα δοθούν και δώρα στα παιδιά. Στο επισυναπτόμενο έγγραφο υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες.

 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το επόμενο σχολικό έτος (2014-15), απαιτείται όμως μετά το Πάσχα να ενημερώσουμε το ΚΑΠΕ για τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν. Παρακαλούμε να ενημερώσετε το προσωπικό του σχολείου σας και να μας ενημερώσετε αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα (στο email των σχολικών δραστηριοτήτων:   ysd@dipe.ser.sch.gr) το ενδιαφέρον σας για το πρόγραμμα.

 

 

Ο Δ/ντης

 

Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών

 

 

 

 

Αναστάσιος Λυμπούδης